Welkom bij ABVV Evonik

CPBW

2.jpg

Wat is CPBW

Het comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW) vindt zijn oorsprong in 1946 en is een verplicht orgaan in bedrijven met meer dan 50 werknemers. Met een paritaire (evenredige) verdeling van werkgevers en werknemers is het CPBW verantwoordelijk voor het toezicht op het beleid rond het welzijn van de werknemers binnen een bedrijf. Ze zijn verantwoordelijk om een preventiebeleid op te stellen, uit te voeren en te evalueren. Ze kunnen zich hierbij beroepen op de codex over het welzijn op het werk. Hierin staan alle wettelijke principes waaraan een werkgever
moet voldoen. De werkgever is verplicht om alle noodzakelijke informatie te verstrekken aan het  CPBW zodat zij hun adviezen kunnen geven. Om hun taak te kunnen uitvoeren houden zij minstens 1 maal per jaareen vergadering en verzorgen zij minstens 1 maal per jaar een ARAB rondgang op elke afdeling van het bedrijf.

Verkozenen in het CPBW

Dave Palinckx

Dave Palinckx

Ik ben Dave Palinckx en ik sta in de B-ploeg op de ACA afdeling en ik ben lid van het CPBW. Voor vragen mag je me steeds aanspreken of je kan me bereiken op het nr 3722.

Groetjes

Geert Mertens

Geert Mertens

Goeiedag, ik ben Geert Mertens, ik werk op HK/CS als bordman in de C-ploeg. Ik ben lid van de keukencomissie, de verbeteringsvoorstellencommissie en ik vervang regelmatig in het CPBW. Je mag me bellen op het nr 3232.

Groeten Geert

Erwin Smolders

Erwin Smolders

Ik ben Erwin Smolders, werkzaam op de AO eenheid in de D-ploeg en tevens vervangend délégué.

Je kan me bereiken op het nummer 3277.

Groetjes

Pascal Brack

Pascal Brack

Hallo, ik ben Brack Pascal, teamleader op de Ac/Mc – eenheid van het D-team.

Begonnen op Fk-opzakking en dan via ACA/FCPA naar Ac/Mc.

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 3726 voor al Uw vragen.

Vriendelijke groeten Pascal.

Plaatsvervangers in het CPBW

Farid Baghouri

Farid Baghouri

Ik werk op de B-eenheid in de C-ploeg en zet me al jaren in als délégué en lid van het CPBW. Je kan me steeds bereiken op het nummer 3298 met al je vragen.
Groeten Farid
Pieter Schellemans

Pieter Schellemans

Hallo, ik ben arbeider op de B-eenheid in de D-ploeg, vervangend délégué en lid van het CPBW. Voor vragen kan je steeds bij me terecht op het nummer 3298.
Mvg
Maarten Bosschaerts

Maarten Bosschaerts

Goeiedag ik ben Maarten Bosschaerts, ik ben woordvoerder van het ABVV, ik ben te bereiken op het nr 3479. Bij mij kan je terecht met al je vragen.

Groetjes Maarten

Leni Pauwels

Leni Pauwels

Heyla, mijn naam is Leni Pauwels.

Ik werk als productie laborant op ME-eenheid in de B-ploeg volgens het MOD-systeem.

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 3387 of via mail.

Contacteer ons